Zubna protetika Beograd

Zubna protetika Beograd
Zubna protetika Beograd je za Vas ako se pitate gde u Beogradu mogu da se naparave zubne proteze ili Vas zanima: parcijalna akrilatna proteza cena po vilici, totalna akrilatna proteza cena po vilici, privremena proteza cena, žabica, vizil proteza cena po vilici, metalokeramička krunica cena, fiberglas ili metalna nadogradnja cena, cena bezmetalne keramička krunice, keramičke fasete cene, privremene krunice cene, ugradnja krunica cena, reparatura zubne proteze, intraradikluarni atačment, splint za bruksizam i splint za sportiste, itd.
Zubne ordinacije u Beogradu u kojima se radi zubna protetika predstavljene su Vam ovde i ne samo da možete videti cene zubne protetike to jest svih vrsta usluga koje spadaju u zubnu protetiku, već pogledajte slike pre i posle, detaljne opise načina rada, fotografije ordinacija i pročitajte preporuke zadovoljnih klijentata.
Brinite o zdravlju zuba i učinite da Vaš osmeh bude holivudski umesto da stalno prikrivate nedostatke i da Vam je neprijatno da se nasmejete.
Zubna protetika u Beogradu prati korak sa svetskim dostignućima i stoga budite spokojni.
Treba samo da im se obratite i zakažete pregled kako bi u najkraćem mogućem roku rešilli probleme kao što su krezubost, bezubost ili problemi estetske i funkcionalne prirode.
dental-implant-zubna-protetika

Dental Implant

Beograd, Stari Grad, Bulevar Despota Stefana 13 +381 11 7246995
ZUBNA PROTETKA. ZUBNA PROTETIKA DENTAL IMPLANT.
Naš centar za savremenu stomatologiju i implantologiju pruža širok spektar usluga iz oblasti zubne protetike kao štosu: - Bezmetalne krunice - Metalo-keramičke krunice - Fiksna proteza - Cad/Cam tehnologija izrade krunice i mostova
Cenovnik
cdei-centar-za-dentalnu-estetiku-i-implantologiju-zubna-protetika

CDEI Centar za dentalnu estetiku i implantologiju

Beograd, Palilula, Cvijićeva 38 +381 11 2759289
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD CDEI CENTAR ZA DENTALNU ESTETIKU I IMPLANTOLOGIJU Savremeni materijali koji se koriste za izradu protetskih nadoknada, kao i kompjuterizovani sistemi u stomatologiji, danas nam omogućavaju izradu visokopreciznih protetskih nadoknada vrhunske estetike.
Keramičke krunice ili u žargonu ”zubne navlake”, kako ih veliki broj pacijenata često zove, postavljaju se na prethodno pripremljen zub i imaju za cilj da vrate funkciju zubu, ojačaju ga i naravno, svojom bojom i oblikom savršeno se uklope u zubni niz.
Postoje brojne indikacije za izradu krunica.
Najčešće, krunice se izrađuju na zubima koji su u većoj meri oštećeni (karijesom ili usled frakture dela krunice zuba) kako bi se sačuvalo preostalo zubno tkivo, zatim kod oslabljenjih zuba kako bi se sprečilo njihovo pucanje (npr.
kod zuba čiju veliku površinu zauzimaju plombe ili kod endodonski tretiranih zuba), kao i kod zuba sa izraženim nepravilnostima u boji ili obliku.
Cenovnik
dental-studio-savic-&-team-zubna-protetika

Dental Studio Savić & Team

Beograd, Savski venac, Birčaninova 14 +381 11 4093112
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL STUDIO SAVIĆ & TEAM Stomatološka protetika danas zaista pruža veliki izbor načina za estetsko zbrinjavanje pacijenata.
Najčešće fiksne nadoknade su keramičke (bezmetalne) krunice i mostovi, metalokeramičke krunice i mostovi, keramičke fasete (viniri), itd.
Kod pacijenata koji imaju izvestan broj preostalih zuba, od pokretnih nadoknada najčešće su parcijalne skeletirane proteze kombinovane sa metalokeramičkim krunicama.
Cenovnik
dental-studio-zubna-protetika

Dental Studio Dro

Beograd, Stari Grad, Nušićeva 3/II +381 11 3341452
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL STUDIO DRO U našoj ordinaciji vršimo sve vrste protetske rehabilitacije : – Fasete ( keramičke ljuspice ) – Keramičke plombe – Bezmetalne krunice i mostovi – Metalo-keramičke krunice i mostovi – Složeni kombinovani radovi – Teleskom sistemi – Skeletirane i parcijalne pločaste proteze – Proteze na mini implantima
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-gentle-touch-dental-centar-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Gentle touch Dental centar

Beograd, Savski venac, Resavska 36/I +381 11 3625044
ZUBNA PROTETIKA GENTLE TOUCH DENTAL CENTAR - Bezmetalne keramičke krunice (krunice sa osnovom od cirkonije) Za razliku od klasičnih metalo-keramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala kao osnove na koju se nanosi keramika, bezmetalne krunice ne sadrže "crni" metal kao osnovu, što rezultira prirodnim izgledom gde je nije moguće predpostaviti koji zub je pod krunom.Pored krunica, moguće je izraditi bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima. - Cad-cam u službi zuba Table Tops (bočni viniri) predstavljaju CAD-CAM restauraciju zuba , a pod tim se podrazumeva primena kompijuterskog dizajna i izrada nadoknada keramičkim sistemima koji nadoknadjuju do 2/3 kruničnog dela zuba
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-beodent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Bodent

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 67 +381 11 3910392
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
Mi smo tim.
Uspešna kombinacija visoko edukovanih stomatologa u različitim oblastima stomatologije.
Istovremeno, individualci i profesionalci obučeni i sposobni za pružanje vrhunskih usluga u oblasti Stomatološke protetike.
Cenovnik
smile-esthetics-zubna-protetika

Smile Esthetics

Beograd, Stari Grad, Dragoslava Jovanovića 13 +381 11 3238128
ZUBNA PROTETIKA.
SAVREMENA PROTETIKA, koju promovišemo, podrazumeva detaljan i individualan plan terapije, kopjutersko dizajniranje i izrada krunica (CAD/CAM) koje idealno naležu na zube/implante i na kraju delikatno toniranje boje u cilju besprekornog estetskog uspeha.
Bezmetalne krunice i mostovi.
Bezmetalna keramika propušta i reflektuje svetlost kao prirodan zub, i zbog toga ima izuzetna estetska svojstva.
Postoje više vrsta bezmetalne keramike (Zircon, Empress, Alumina) i u zavisnosti od individualne potrebe, predlaže se najoptimalnija.
Sve one se kompjuterski dizajniraju i izrađuju, što obezbeđuje vrhunsku preciznost.
Ovo je jako bitno zbog dugoročnosti same nadoknade, ali i zbog zdravlja okolnog tkiva i desni.
Konvencionalne krunice i mostovi.
Konvencionalne krunice i mostovi se izrađuju od legura metala (kao osnovom) i različitim vrstama keramike kao estetskim pokrivačem.
Ovakve krune i mostovi se još uvek vrlo uspešno koriste.
Proces izrade je uveliko unapređen tako da se i one danas kompjuterski dizajniraju i izrađuju.
Ovo doprinosi izuzetnoj preciznosti i dugoročnosti nadoknate.
Proteze (Implantno nošene).
Mobilna protetska rešenja, popularno proteze, su danas manje zastupljene.
Ipak, kod pacijenata kod kojih su neophodne, moguće je vrlo jednostavnom procedurom značajno olakšati njihovo nošenje i povećati im stabilnost pomoću mini implanata.
Cenovnik
implant-centar-stojanovic-zubna-protetika

Implant Centar Stojanović

Beograd, Zemun, Gaudijeva 4 +381 11 2646958
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
Dugogodišnje iskustvo, veliki broj urađenih i kontrolisanih radova na implantatima daje temelj i osnovu za odluku kome ukazati poverenje.
Cenovnik
belville-dental-orto-centar-zubna-protetika

Belville Dental Centar

Novi Beograd, Jurija Gagarina 14n +381 11 6300955
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD BELVILLE DENTAL ORTO CENTAR Protetska rehabilitacija zuba podrazumeva izradu krunica na zubima.
Postoji nekoliko vrsta krunica, a najčešće koristimo metalokeramičke krunice i bezmetalne krunice.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-vunjak-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Vunjak

Beograd, Savski venac, Brankova 11 +381 11 3282481
ZUBNA PROTETIKA.
PROTETIKA NA IMPLANTIMA, BEZMETALNE KRUNICE i MOSTOVE, METALOKERAMIČKE KRUNICE i MOSTOVE, FASETE (VINIRI), PARCIJALNE SKELETIRANE i AKRILATNE PROTEZE, PARCIJALNE PROTEZE SA ATEČMENIMA, TOTALNE AKRILATNE PROTEZE, TOTALNE AKRILATNE PROTEZE SA METALNOM BAZOM
Cenovnik
dental-clinic-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika

Dental Clinic Stomatološka ordinacija

Beograd, Savski venac, Sokobanjska 3 +381 11 3671133
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL CLINIC STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Stomatološka ordinacija Dental Clinic osnovana je 1998, a za gotovo dve decenije postojanja postala je sinonim za profesionalno, stručno i vrhunsko pružanje svih vrsta stomatoloških usluga.
Osnivač Dental Clinic je dr Vesna Lazić, specijalista stomatološke protetike sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa bezmetalnom keramikom, protetikom na implantatima i sanaciji svih vrsta poremećaja zagrižaja, stručnjak u estetskoj restaurativnoj stomatologiji i primeni CAD/CAM tehnologije.
U ordinaciji Dental Clinic možete dobiti sve vrste stomatoloških usluga (terapija laserom, estetski ispuni, beljenje zuba, CAD/CAM, fasete, implantologija, oralna hirurgija, protetika, parodontologija, ortodoncija i endodoncija), koje su u dosluhu sa svim najsavremenijim svetskim metodama u ovoj medicinskoj oblasti i uz korišćenje najboljih stomatoloških alata i materijala.
Prvi pregled je besplatan, na kojem ćete saznati sve o svom stomatološkom problemu, istovremeno i dobiti informaciju o metodama i načinima kako se on može rešiti i to na što efikasniji i bezbolniji način.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-savadent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Savadent

Beograd, Stari Grad, Đure Daničića 15 +381 11 3038799
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
ZUBNA PROTETIKA SAVADENT. Sve vrste fiksnih nadoknada (metal-porcelanske krunice i mostovi, bezmetalne porecelanske krunice) totalne proteze (klasične i sa metalnom bazom) parcijalne skeletirane proteze paricjalne skeletirane proteze sa atecmenima teleskop krune
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-kujacic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Kujačić

Beograd, Stari Grad, Džordža Vašingtona 50 +381 11 3038612
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR KUJAČIĆ Stomatološka ordinacija Dr Kujačić je stručni stomatološki specijalistički tim koji čine Dr Ana Kujačić i Dr Neven Kujačić, osnivači i vlasnici ordinacije; sestra Nataša Žebeljan i saradnički tim zubnih tehničara.
Ordinacija je u početku osnovana kao “Tash dental group” sa sedištem u Beogradu na lokaciji S.
Novaka 2.
Od 17.
12.2010.godine ordinacija je preseljena u Džordža Vašingtona br.
50 pod nazivom Stomatološka ordinacija “Dr Kujačić”.
Stručni tim lekara i saradnika - sestra, zubni tehničari od tog perioda rade u nepromenjenom - stalnom sastavu.
Princip rada su visokostručne i savremene stomatološke intervencije po povoljnim pristupačnim cenama. U okviru protetske rehabilitacije pružamo mogućnost zbrinjavanja: od klasičnih akrilatnih, parcijalnih i totalnih proteza; vizil proteza sa različitim mogućnostima retencije (freztehnika, atečmeni–klizači), metalkeramičke i bezmetalne krune i mostove, do protetskih radova na implantima.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-smile-dent-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Smile Dent

Beograd, Vračar, Sinđelićeva 16 +381 11 3086685
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SMILE DENT Ukoliko je vaš problem otežana funkcija žvakanja izazvana nedostatkom manjeg ili većeg broja zuba, korisno je da znate da ćete kod nas pronaći savremene metode rehabilitacije usne duplje i to: • Metalokeramičke krune i mostove • Metalokeramičke krune i mostove na leguri od zlata • Bezmetalnu keramiku i mostove -Procera (najsavremeniji Švedski sistem) • Zirkonia, feldspatna Vita i leucitna Ivoclar (najsavremaniji Nemački sistemi za keramiku) • Keramičke nadogradnje za bezmetalne krune • Fasete, takozvane ljuspice od keramike • Vizil parcijalne proteze sa atečmenima u kombinaciji sa keramikom
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-beldent-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Beldent

Beograd, Stari Grad, Brankova 23 +381 11 2634455
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BELDENT Stomatološka ordinacija BelDent je osnovana 1991.godine u Beogradu i usklađena je sa najnovijim kriterijumima CED (Council of European Dentists) koji postavljaju visoke standarde i uvode primenu najsavremenijih metoda u stomatologiji.
Osnovna ideja u našoj praksi je individualizovan pristup, personalizovanost i programiranost svakog zakazanog termina za efikasan rad i potpunu posvećenost klijentu.
Praćenje svetskih trendova i stalno stručno usavršavanje su osnovne karakteristike koje ordinaciju izdvajaju i već dugi niz godina čine praksom koja svojim klijentima pruža tretman na nivou najnovijih dostignuća moderne stomatologije.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dental-n-plus-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental N plus

Beograd, Stari Grad, Palmotićeva 18/5 +381 64 4745158
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTAL N PLUS Stomatološka ordinacija DENTAL N,smeštena u samom centru Beograda,nudi vam sve vrste stomatoloških usluga po veoma povoljnim cenama.
Tim sastavljen od iskusnih i mladih stručnjaka garantuje da ce vaš problem biti rešen brzo,efikasno i kvalitetno.
Stotine zadovoljnih pacijenata od nas odlazi sa osmehom na licu.
Proverite da li je tako!
Pregled i konsultacije se ne naplaćuju!
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-profi-dental-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija PROFIDENTAL

Beograd, Vračar, Sinđelićevo sokače 1 +381 11 3442434
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA PROFI DENTAL Kada je reč o protetici, potrebno je istaći da se ona može biti fiksna ili mobilna.
Fiksna i mobilna protetika se bave nadomeštanjem izgubljenih zuba i mekih dijelova usne duplje putem proteza, krunica, mostova, itd.
Fiksna protetika označava one elemente koji se trajno ugrađuju u vilicu i koji se ne mogu izvaditi.
Mobilna protetika se radi u slučajevima kada fiksna protetika nije moguća i odnosi se na elemente koji nisu fiksno smešteni u vilicu već se mogu po potrebi i izvaditi.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-gala-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Gala Dent

Beograd, Vračar, Kneginje Zorke 94/4 +381 11 2442849
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD GALA DENT Nadoknada izgublejnih zuba, korekcija izgleda položaja pojedinih zuba, estetski savršeno i udobno.
Sve vrste mobilni protetskih radova (proteza).
Cenovnik
stomatoloska-klinika-kosovcevic-zubna-protetika

Stomatološka klinika Kosovčević

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 35 +381 11 2454668
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA KILNIKA KOSOVČEVIĆ reko pedeset godina duga porodična tradicija čini temelje naše klinike.
Njene korene postavio je davne 1954.godine prof dr Miodrag Kosovčević, profesor stomatološke protetike i višegodišnji dekan Stomatološkog fakulteta, univerziteta u Beogradu. Dragoceno iskustvo i stručnost 1990.godine prof dr Miodrag Kosovčević prenosi na privatnu kliniku koju osniva zajedno sa svojim sinom dr Zoranom Kosovčevićem, tada asistentom na klinici bolesti usta i zuba, Stomatološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.
stomatoloska-ordinacija-tim-stomatologija-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija TiM stomatologija

Beograd, Voždovac, Vojvode Stepe 114 +381 11 3096525
ZUBNA PROTETIKA.
Gubitak zuba je estetski, funkcionalni i socijalni hendikep, za delimično i totalno bezube pacijente.
TiM Stomatologija na osnovu dugogodišnjeg iskustva, prateći savremene trendove i u saradnji sa vodećim dental laboratorijama garantuje najviši kvalitet krunica, mostova i mobilnih proteza.
Nedostatak jednog ili grupe zuba se sa uspehom nadoknaduju krunicama ili mostovima izradenim od metal keramike ili čiste ‘zirkonia’ keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i fukcionalna komponenta prirodnog zubika.
Tamo gde smo primorani da izradimo pokretne proteze, njih stabilizujemo teleskop sistemima, raznim drikerima i kvalitetnim akrilatnim zubima čiji oblik i transparencija odgovara prirodnim.
Ne zaboravljamo ni pacijente koji su iz ovih ili onih razloga ostali bez svih zuba tako što im nudimo kvalitetne, lake proteze čiji zubni nizovi skoro u potpunosti imitiraju boju i oblik ranijih zuba.
Zaštitni znak ordinacije predstavljaju kompleksne rekonstrukcije na implantatima ili one sprovedene nakon ortodontskog tretmana.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-eurodent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Eurodent

Beograd, Žarkovo, Republička 4 +381 11 2509172
ZUBNA PROTETIKA.
Veliki gubitak tkiva pojedinog zuba ili nedostatak jednog ili više zuba zahteva protetsku rekonstrukciju.
Takve su rekonstrukcije najveći izazov za svakog stomatologa, jer imaju za cilj rekonstruisati izgubljeno tkivo i/ili zube u estetsku i funkcionalnu celinu što idealnijeg osmeha.
MOBILNE PROTETSKE NADOKNADE.
U mobilne protetske nadoknade (one koje se mogu skinuti) ubrajamo parcijalne (delimični nedostatak zuba) i totalne proteze (potpuni nedostatak zuba).
S obzirom na vrstu baze na koju se ugrađuju zubi, razlikujemo akrilatne ili metalne (Wironit) proteze.
U mogućnosti smo Vam ponuditi i Valplast (tzv silikonske) elastične proteze.
Kod parcijalne bezubosti, kod koje nije moguće izraditi fiksni protetski rad, vrlo često se kombinuje izrada fiksnih i mobilnih protetskih radova.
Mobilni protetski radovi se danas, u eri implantologije, sve manje izrađuju.
FIKSNE PROTETSKE NADOKNADE.
Fiksne protetske nadoknade se trajno cementiraju na postojeće zube (ili implantate).
To su krunice, ljuskice, mostovi.
Izrađuju se u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska uzetog u stomatološkoj ordinaciji.
Mogu biti izrađeni u metal-keramici ili bezmetalnoj keramici.
Danas prednost dajemo bezmetalnoj keramici zbog njene biokompatibilnosti i estetske superiornosti.
Bezmetalnom keramikom izbegnuta je i mogućnost pojave tamnih rubova koju ponekad srećemo kod metalokeramičkih nadoknada (zbog rubnog prosijavanja metala).
Nadalje, nema mogućnosti pojave korozije i otpuštanja metalnih čestica.
Cenovnik
orthodent-dr.popovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Orthodent Dr Popović

Beograd, Stari Grad, Strahinjića Bana 33 +381 11 2188327
ZUBNA PROTETIKA ORTHODENT.
Stomatološka ordinacija Orthodent pruža široki spektar usluga iz oblasti zubne protetike.
- sve vrste fiksnih nadoknada (metal-porcelanske krunice i mostovi, bezmetalne porecelanske krunice) - totalne proteze (klasične i sa metalnom bazom) - parcijalne skeletirane proteze - paricjalne skeletirane proteze sa atecmenima - teleskop krune
Cenovnik
fabrika-osmeha-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Fabrika Osmeha

Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10D +381 11 4075740
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA FABRIKA OSMEHA Protetika spada u jednu od najkreativnijih grana stomatologije, jer omogućava da se u isto vreme nadoknade izgubljeni zubi i ostvari najbolji estetski efekat.
Naš specijalista stomatološke protetike izaći će u susret svim vašim zahtevima i potruditi se da vaš osmeh bude savršen. Nadoknada nedostajućih zuba i restauracija destruisanih zuba važna je, ne samo zbog potrebe da pacijent povrati sposobnost žvakanja, već i zbog povećanja njegovog samopouzdanja. Protetikom vam omogućavamo nadoknadu nedostajućeg zuba, mekih tkiva ili svih zuba.
Protetskom nadoknadom ne dobija se samo estetski benefit, već se postiže i pravilna funkcija celog orofacijalnog sistema.
Cenovnik
duka-dent-orto-centar-zubna-protetika

Duka Dent Orto Centar

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 106 +381 11 3190338
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DUKA DENT ORTO CENTAR Duka Dent orto centar postoji i radi od 1997.godine na teritoriji opštine Novi Beograd.
U domenu rada našeg centra nalazi se dijagnostika glave, zuba, sinusa i šake.
Dugogodišnje iskustvo u radu, stečeno znanje i konstantan rad na usavršavanju načina pružanja usluga našim pacijentima, omogućavaju nam da Vam pružimo detaljne i pouzdane dijagnostičke preglede.
Savremeno opremljen centar, poseduje svu neophodnu medicinsku opremu i aparate za pre svega bezbedne preglede, koji ne narušavaju zdravlje naših pacijenata, s jedne strane i daju detaljan uvid u njihovo zdravstveno stanje s druge strane.
Cenovnik
family-dentist-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika

Family Dentist Stomatološka ordinacija

Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 70/4 +381 11 2136437
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD FAMILY DENTIST STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Za nas stomatologija nije samo niz postupaka koja obuhvata postavljanje dijagnoze i sprovodjenje plana terapije, ZA NAS STOMATOLOGIJA JE SINERGIJA MEDICINE, UMETNOSTI, NAUKE I TEHNOLOGIJE.
Individualan pristup svakom pacijentu postao je naš standard u svakodnevnoj praksi.
Individualni pristup nije samo težnja ka perfekciji nego i postizanje efekta prirodne lepote u sklau sa željama i mogućnostima svakog pojedinca...
Cenovnik
marinac-dental-studio-zubna-protetika

Marinac Dental Studio

Beograd, Zemun, Prve pruge 4 +381 11 2601894
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MARINAC DENTAL STUDIO Protetika je grana stomatologije koja se bavi rekonstrukcijom izgubljenog tkiva i zuba i stvaranjem sto idealnije funkcionalne i estetske celine.
Deli se na mobilnu, fiksnu i kombinovanu.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dentalux-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija DENTALUX

Beograd, Vračar, Beogradska 36/1 +381 69 2441497
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DENTALUX Mobilne proteze: klasične akrilatne, valplast proteze (od elestičnog akrilata), skeletirane (vizil) proteze Fiksni protetski radovi: klasične metalo-keramičke krunice i mostovi, bez metalne keramičke krunice I mostovi, keramičke fasete (veniri)
Cenovnik
merkur-markom-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika

Merkur Markom Stomatološka ordinacija

Beograd, Centar, Skadarska 20 +381 11 7234895
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MERKUR MARKOM STOMATOLOŠKA ORDINACIJA - Metalokeramičke krunice i mostovi - Bezmetalne keramičke krunice i mostovi - Kombinovani protetski radovi - Parcijalne proteze - Totalne proteze - Protetika na implantima
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-vesodent-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Vesodent

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 82 +381 64 1848191
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD VESODENT Stomatološka protetika je nauka ili umetnost o ponovnom uspostavljanju fiziološkog oblika zuba i zubnih nizova, oštećenih gubitkom zubnog tkiva ili kompletnog zubika usled karijesa, traume, abrazije i nepravilnosti u razvoju zubnih struktura.
Osim estetskih nedostataka, ugrožene funkcije orofacijalnog sistema, otežanog žvakanja, govora, disanja i gutanja, pacijent ne može da na najbolji način sažvaće zalogaj što može da dovede do drugih sistemskih poremećaja.
Usled nedostatka zuba, preostali zubi se mogu rasklatiti ili se mogu pomeriti ka praznom prostoru što narušava uravnotežen odnos gornjih i donjih zuba i otežava protetskog zbrinjavanja.
Zbog toga je neophodno blagovremeno nadoknaditi gubitak zuba ili zubnih nizova.
Prolongiranje protetskog zbrinjavanja dovešće do gubitka veličine kosti kao i nastanka poremećaja u temporomandibularnom zglobu.
Analizom stanja preostalih zuba i njihovog potpornog aparata, stanja kosti i opšteg zdravstvenog stanja pacijenta uz konsultaciju tima lekara specijalista nudimo Vam različita rešenja za Vaš problem.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-maja-cvetkovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Maja Cvetković

Beograd, Karaburma, Dragoslava Srejovića 72 +381 11 4112419
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MAJA CVETKOVIĆ Protetika (krunice i mostovi, parcijalne skletirane i akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze sa skeletiranom bazom, ugradnja atečmena u proteze (proteze sa kopčama, bez vidljivih kukica...)
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr.radomir-ljubisavljevic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr.Radomir Ljubisavljević

Beograd, Stari Grad, Takovska 17 +381 11 3241896
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR.RADOMIR LJUBISAVLJEVIĆ Protetika nadoknađuje izgubljene, oštećene i nepravilne zube. Pored uspostavljanja normalnog brojnog stanja zuba, posebna pažnja se posvećuje uspostavljanju harmonije kako u funkcionalnom i biološkom tako i u estetskom smislu. Savremeni način nadoknade zuba podrazumeva upotrebu bioloških materijala koji svojom jačinom i estetikom mogu da obezbede prirodan i lep osmeh, tu se pre svega misli na cirkoniju, keramiku, i biološke legure. U tu svrhu se izrađuju krunice, mostovi, fasete, inleji, onleji, skeletirane proteze sa namenskim krunama i u slučaju bezubosti, totalne proteze.
stomatoloska-ordinacija-ars-dentis-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Ars Dentis

Beograd, Vračar, Timočka 1 +381 64 1144138
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD TOMATOLOŠKA ORDINACIJA ARS DENTIS Krunice imaju namenu da svojim oblikom, veličinom i izgledom, oštećenom zubu vrate prvobitan oblik i funkciju.
Pored metalokeramičkih, danas se sve više primenjuju bezmetalne krunice koje svojim izgledom u potpunosti imitiraju prirodne zube.Zub koji nedostaje može se nadoknaditi ili mostom koji se postavlja na dva zdrava zuba nosača ili ugradnjom implantata i krunicom.
Uz nove tehnologije i materijale danas je moguće napraviti i most od pune keramike
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-milbo-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Milbo Dent

Novi Beograd, Nehruova 51/56 +381 11 3169715
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MILBO DENT U našoj stomatološkoj ordinaciji dočekaće vas ljubazno i nasmejano osoblje koje će vam u prijatnom ambijentu i u potpunoj privatnosti pružiti sve neophodne stomatološke usluge.
Naš cilj je blistav osmeh zadovoljnog pacijenta.
Radno vreme ordinacije je usklađeno sa vašim dnevnim obavezama.
U našoj ordinaciji izlečićete svoje zube i dobiti neophodne savete o očuvanju i održavanju zuba.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-my-dental-office-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija My Dental office

Novi Beograd, Aleksinačkih rudara 33 +381 11 6601305
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA MY DENTAL OFFICE My dental office je ordinacija nastala spojem savremenog pristupa stomatologiji i velikog znanja i iskustva.
Dobra energija i uspešna višegodišnja saradnja rezultirala je udruživanjem naših veština i kompetencija i stvaranjem jedne moderne ordinacije po najvišim svetskim standardima.
Od samog početka kvalitetnom i stručnom uslugom, kao i prijateljskim pristupom, vezali smo za sebe veliki broj zadovoljnih pacijenata.
Trudimo se da se u našem ambijentu osećate prijatno, da kod nas dolazite bez straha, a odlazite zadovoljni
Cenovnik
dudental-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika

DuDental Stomatološka Ordinacija

Beograd, Žarkovo, Trgovačka 18 +381 11 2504789
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DUDENTAL STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Fiksna stomatološka protetika obuhvata čitav dijapazon restaurativnih rešenja u stomatologiji, ipak najčešći radovi kada se radi o gubitku jednog ili više zuba su krunice i mostovi.
Fiksni radovi su i najbolji radovi po pacijenta, kako zbog dugovečnosti tako i zbog osećaja da su to prirodni zubi.
Oni se fiksiraju za vlastite brušene zube ili na implantate.
Proteze se izradjuju u slučajevima da nedostaju svi ili veći broj zuba.
Ipak ovi radovi iako neuporedivo finansijski povoljniji u odnosnu na fiksne radove, ne mogu funkcionalno i estetski da se porede sa njima.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-cvejanovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Cvejanović

Beograd, Voždovac, Triše Kaclerovića 6a +381 11 3910483
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVEJANOVIĆ Stomatološka ordinacija Cvejanović uspešno se bavi estetskom stomatologijom, implantologijom, protetikom, oralnom hirurgijom i dečijom stomatologijom od 1981.
godine.
Više od 15.000 pacijenata može da posvedoči o kvalitetu naših usluga, na koje dajemo garanciju od pet godina, bez obzira na tip zahvata.
Pored najsavremenije ordinacije za pacijente smo uredili i prostranu baštu za relaksaciju pre i posle zahvata.
Ordinacija Cvejanović svoju praksu i zadovoljstvo pacijenata zasniva na radu sa visokokvalitetnim materijalom renomiranih proizvođača, digitalnoj tehnologiji i savremenom pristupu sa ciljem da iz naše ordinacije izađete sa lepim osmehom i trajno rešenim problemima.
Ordinacija radi svakog radnog dana, uključujući rane jutarnje i kasne večernje sate, a svakom pacijentu obezbedili smo besplatan prvi pregled uz preciznu analizu zdravlja usta i zuba.
Čim se saniraju urgentni problemi, predočićemo vam plan dovođenja zdravlja i izgleda vaših zuba na najviši mogući nivo bez obzira da li želite da ostanete naš pacijent.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-jevremovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Jevremović

Beograd, Voždovac, Jove Ilića 145 +381 11 2492422
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA JEVREMOVIĆ Oralno higijena igra važnu ulogu u našem zdravlju i uvek je bolje sprečiti nego lečiti, stoga posećujte svog stomatologa redovno. Zdravi i lepi zubi daju nam osećaj samouverenosti i veoma su važni za lep i iskren osmeh, zato nemojte prestati da se smejete. Stalni zubi su samo jedni i morate ih čuvati da Vam traju ceo život. Dodjite u našu ordinaciju i ohrabrite sebe širokim osmehom i samouvereno zakoračite u novi dan nasmejani i zadovoljni sobom!
Cenovnik
dental-centar-bp-zubna-protetika

Dental Centar BP

Beograd, Stari Grad, Terazije 14/18 +381 11 3622440
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD DENTAL CENTAR BP Dental centar bp je moderna ordinacija u najužem centru Beograda.
Princip našeg rada je poseban pristup svakom pacijentu,timski dogovor oko plana terapije i saniranje problema po najvišim standardima današnje stomatologije. Posebnu pažnju pridajemo komforu naših pacijenata ne bi li im stomatoloski tretman kod nas prošao sto lakše i bez stresa a rezultat našeg rada bio visokoestetsko,savremeno rešenje čime ce dugo biti zadovoljni.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-mr-sci.-dr-mirela-cvjetkovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija mr sci. dr Mirela Cvjetković

Novi Beograd, Jurija Gagarina 26a +381 11 2289229
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD MR.
DR MIRELA CVJETKOVIC Želite blistavi, beli osmeh koji izgleda prirodno?
Onda su bezmetalne krunice pravo rešenje za Vas.
Savremen način života diktira nam savršen osmeh bez vidljivih plombi na prednjim zubima i sivo prebojenih zuba ili desni.
Bezmetalna krunica objedinjuje sve Vaše estetske i funkcionalne zahteve.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-cvetic-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Cvetić Dent

Beograd, Vračar, Krunska 6a +381 11 3238028
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA CVETIĆ DENT Rad stomatološke ordinacije CVETIĆ Dent temelji se na jedinstvenom sistemu za očuvanje zdravlja usta i zuba, kako kod najmlađih, tako i kod najstarijih pacijenata.
U prijatnom ambijentu, kroz savremene programe i široku lepezu stomatoloških usluga, posvećujemo se pacijentima.
Primenjujemo nove generacije materijala i nove metode lečenja, kako bismo našim pacijentima omogućili nivo usluge prema evropskim standardima.
Opremljeni smo za sveobuhvatan i celovit pristup pacijentu, omogućujući im sve stomatološke usluge na jednom mestu.
Želimo da se u našoj ordinaciji osećate prijatno i bezbedno.
Hoćemo da ispunimo vaša očekivanja i pružimo vam najkvalitetniju uslugu.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-boris-prokic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Boris Prokić

Beograd, Voždovac, Milovana Marinkovića 18 +381 11 3970029
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR BORIS PROKIĆ Obuhvata nadoknadu izgubljenih zuba i vilične kosti izradom krunica i mostova od metal-keramike, skeletiranih i akrilatnih parcijalnih i totalnih proteza, kombinovanih protetskih radova, u saradnji sa najsavremenijom zubotehničkom laboratorijom, sa kojom postoji višegodišnja uspešna saradnja.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-ognjen-stankov-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija dr Ognjen Stankov

Beograd, Borča, Put za Ovču 21 +381 11 3327271
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR OGNJEN STANKOV Pod zubnom protetikom se podrazumijeva nadomještanje izgubljenih zuba i mekanih dijelova usne šupljine vjestačkim protezama.
Zubnom protetikom se bave zubni tehničari, koji su dio stomatološkog tima kojeg čine stomatolog i stomatološka sestra.
Zvanje zubnog tehničara se stiče četvorogodišnjim obrazovanjem u odgovarajućoj školskoj ustanovi.
On po pravilu nema kontakt sa pacijentima.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-predrag-kostic-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Predrag Kostić

Novi Beograd, Jurija Gagarina 55 +381 11 2164535
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA DR PREDRAG KOSTIĆ U stomatološkoj ordinaciji dr Predrag Kostić vršimo sve vrste usluga iz oblasti stomatološke protetike. Iz oblasti mobilne protetike izrađujemo parcijalne i totalne proteze, kao i vizil proteze, dok u fiksnoj protetici koristimo sve vrste fiksnih nadoknada, kao što su metalokeramički mostovi i krune, bezmetalne keramičke nadoknade, veniri (fasete).Svi fiksni protetski radovi u ordinaciji Kostić se završavaju u roku od 3 dana.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-zem-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Zem Dent

Beograd, Zemun, Gospodska 9 +381 63 7852504
ZUBNA PROTETIKA.
Stomatološka ordinacija ZEM DENT nalazi se u veoma prijatnom enterijeru,u najlepšoj ulici u srcu Zemuna.
Već preko 20 godina uspešno pruža stomatološke usluge svim svojim pacijentima.
Dr Gordana Vukasović svojim dugogodišnjim iskustvom, preciznom dijagnostikom i adekvatnom terapijom brine o oralnom zdravlju pacijenata.
Kvalitetnu uslugu upotpunjuju konstantni edukativni razgovori na temu higijene usne duplje, prilagođene svakom pacijentu ponaosob.
Ordinacija ZEM DENT pruža usluge iz sledećih oblasti: Stomatološke protetike
Cenovnik
timo-dent-stomatoloska-ordinacija-zubna-protetika

Timo Dent Stomatološka ordinacija

Beograd, Vračar, Maksima Gorkog 19 +381 11 3440276
ZUBNA PROTETIKA TIMO DENT STOMATOLOŠKA ORDINACIJA Naš rad se zasniva na stručnom i kvalitetnom pristupu svakom pacijentu ponaosob.
Pružamo Vam kompletnu stomatološku uslugu tako što ćemo Vam predložiti najbolje rešenje u datom trenutku, a sve sa ciljem da Vam pružimo najkvalitetniju uslugu.
Spoj stomatološkog iskustva i upotrebe savremene opreme garantuju vam brz i bezbolan put do savršenog osmeha.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-pro-familiae-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Pro Familiae

Beograd, Palilula, Takovska 48 +381 11 2751224
Zubna protetika Pro Familiae.
Gubitak svakog zuba zahteva njegovo nadoknađivanje, što je vrlo značajno i sa funkcionalnog i sa estetskog stanovišta. Pravilan položaj zuba, osim toga što ima estetsku prednost, omogućava i pravilan zagrižaj i jednako opterećenje svih zuba.Nedostatak jednog ili više zuba je česta pojava koja nastaje kao posledica oboljenja zuba, parodontopatije, povreda vilica i zuba, poremećaja u razvoju stalnih zuba.
Sa druge strane to uslovljava poremećaj u odnosu između vilica, promene u žvakanju, govoru, gutanju i dovodi i do estetskih smetnji. U tim situacijama se javlja potreba za terapijom i izradom odgovarajućih nadoknada, fiksnih ili mobilnih, u zavisnosti od stepena nedostatka zuba (krezubosti).
Te nadoknade u potpunosti imitiraju prirodne zube, po položaju, obliku, veličini i boji. -Bezmetalne krunice -Metalo-keramičke krunice -Fiksna proteza -Cad/Cam tehnologija izrade krunica i mostova
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dental-vision-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental Vision

Novi Beograd, Jurija Gagarina 219a +381 66 006868
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD ORDINACIJA ZA ESTETSKU STOMATOLOGIJU DENTAL VISION Pri konvencionalnim metodama izrade protetike, pacijent je dobijao privremenu zamenu za zube i čekao po nekoliko nedelja dok laboratorija ne izradi protetičke elemente koji su mu potrebni.
Uz CAD/CAM tehnologiju, vreme čekanja na implante se svodi na dane bez umanjenja u kvalitetu.
Brža, preciznija i jednostavnija izrada omogućava i smanjenje troškova, što je još jedna prednost digitalizacije i kompjuterizacije u stomatologiji.
Cenovnik
bel-medic-opsta-bolnica-i-dom-zdravlja-1-zubna-protetika

Bel Medic Opšta bolnica i Dom zdravlja

Beograd, Voždovac, Koste Jovanovića 87 +381 11 3091000
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA I DOM ZDRAVLJA Jednodnevna protetika - Stomatološka ordinacija Bel Medic-a sve stomatološke usluge može da prži u rekordnom roku, bilo da je reč o konzervativnoj stomatologiji, endodonciji, protetici. Za samo jedan dan, pacijent može da dobije uslugu estetske rehabilitacije zuba vinirima ili bezmetalnim keramičkim krunicama. Svakoj intervenciji prethodi podroban pregled i dijagnostika, radi procene šta se može i šta je potrebno učiniti, kao i potpuno informisanje pacijenta o raspoloživim mogućnostima, odnosno preporuka stomatologa. Sledi jednoiposatna-dvosatna seansa tokom koje se uzimaju otisci i zubi u lokalnoj anesteziji pripremaju za protetske radove, a već sutradan se obavlja proba i predaja bezmetalnih krunica ili vinira.
Cenovnik
dental-plaza-centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-zubna-protetika

Dental Plaza Centar za savremenu i estetsku stomatologiju

Beograd, Dorćol, Kralja Petra 78 +381 11 2910609
ZUBNA PROTETIKA.
FIKSNA PROTETIKA, CAD/CAM tehnologija, Cirkonijumska keramika, Alumina keramika, Titanijum keramičke krunice i mostovi, Platinska keramika, Zlatna keramika, Metal keramika, Privremene krune, Cirkonijumska nadogradnja, Fiberglas nadogradnja, Livena nadogradnja.
MOBILNA PROTETIKA, Parcijalna akrilatna proteza, Proteze sa atečmenima, Imedijatna proteza, Reparatura proteza, Protetika na implantima, Valplast proteze, Parcijalne pločaste proteze, Parcijalne skeletirane proteze, Parcijalna proteza, Totalna proteza, Proteze sa zubnim implantima.
stomatoloska-poliklinika-zepter-dental-zubna-protetika

Stomatološka poliklinika Zepter Dental

Beograd, Stari Grad, Kralja Petra 32 +381 11 3283880
ZUBNA PROTETIKA.
U Stomatološkoj poliklinici Zepter Dental moguće je uraditi sve vrste fiksnih i mobilnih protetskih radova.
Pre započinjanja protetskog rada potebno je steći uvid u stanje usta i zuba.
Na osnovu pregleda i rendgenskih snimaka koje radimo u okviru polikinike, pravimo detaljan plan terapije i izlažemo Vam mogućnosti protetskog zbrinjavanja.
Priprema za protetske radove.
Bitan korak u izradi protetskog rada je priprema zuba i desni.
Da bi protetske nadoknade trajale dugi niz godina neophodno je da budu postavljene na zdravoj osnovi.
Zato je pre svega nekada potrebno uraditi konzervativnu, endodontsku, parodontološku i oralno hiruršku pripremu.
Fiksne nadoknade.
Prva faza u izadi fiksnih nadoknada je brušenje zuba.
Ukoliko je na zubu koji je predviđen za ovu vrstu nadoknade izvađen živac i pored toga postoji veći gubitak dela krunice zuba, potrebno je pre brušenja ovakav zub nadograditi.
Ukoliko je oštećenje krunice manjeg obima, nadogradnju je moguće napraviti korišćenjem fabričkog kočića od titanijuma ili staklenih vlakana u kombinaciji sa kompozitnim materijalom.
Ukolko je oštećenje veće, uzima se otisak za nadogradnju koja se u laboratoriji izliva od legure srebra i paladijuma ili legure zlata i nakon toga cementira na oštećeni zub.
Nakon brušenja zuba i uzimanja otiska, izrađujmo privremene krune koje omogućavaju da pacijent tokom perioda potrebnog za izradu definitivnog protetskog rada, ni u jednom trenutku nije bez zuba.
stomatoloska-ordinacija-medenta-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Medenta

Beograd, Vračar, Novopazarska 14 +381 11 3440017
ZUBNA PROTETIKA.
U stomatološkoj ordinaciji Medenta posebnu pažnju posvećujemo ovoj stomatološkoj grani.
Dr Tatjana Savić, vlasnica ordinacije Medenta već više od 25 godina postiže izvanredne rezultate iz ove oblasti.
Kao član tima Srbije uvek je u korak sa najnovijim dostignućima stomatološke protetike.
Ova stomatološka oblast neretko je nazvana ˝kraljicom˝, jer ona predstavlja najbrži put do savršenog osmeha.
U osnovi stomatološku protetiku delimo na fiksnu i mobilnu.
U stomatološkoj ordinaciji Medenta, pružamo sledeće usluge: FIKSNA PROTETIKA: Bezmetalna keramika (cirkonija) – krune, mostovi, viniri, inleji, livene nadogradnje; Metalokeramika krune, mostovi, livene nadogradnje; Fiberglas nadogradnje; Luminiri.
MOBILNA PROTETIKA: Totalne proteze, Parcijalne proteze: pločaste i skeletirane
stomatoloska-ordinacija-dr-jovanovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Jovanović

Beograd, Vračar, Bulevar Oslobođenja 7 +381 11 3830381
ZUBNA PROTETIKA.
Metalokeramička kruna, bezmetalna kruna, privremena kruna u ordinaciji, vinir (ljuspica od keramike), inlej keramički, fiberglas nadogradnja, parcijalna (delimična proteza) od akrilata, parcijalna vizil proteza (metalna baza), atečmeni za protezu, totalna proteza, direktno podlaganje proteze, reparatura proteze
stomatoloska-ordinacija-mea-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Mea Dent

Novi Beograd, Jurija Gagarina 247 +381 11 7138687
ZUBNA PROTETIKA.
Bezmetalne (keramičke) krune.
Da li ste se ikad zapitali da li veštačke krunice mogu izgledati lepše i prirodnije?
Nije bilo lako pronaći materijal koji je sa jedne strane estetski prihvatljiv, a sa druge strane opet dovoljno otporan da izdrži sve sile koje se razvijaju prilikom žvakanja.
Cirkonijum dioksid i Litijum disilikat su materijali koji su poslednjih nekoliko godina napravili istinsku revoluciju u stomatologiji.
Osnovne karakteristike ovih materijala su prelamanje svetlosti i transparencija koja je vrlo slična prirodnom zubu.
Pored ovoga, ove materijale karakteriše i izuzetna mehanička otpornost koja je na nivou ranije korištenog metala.
Metalokeramičke krune i mostovi.
Krunice se izrađuju u slučajevima kad je u većoj meri oštećen prirodni zub (usled karijesa, preloma, tj onda kada plomba na taj zub vise ne može da se uradi), ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja, oblik ili blaga odstupanja u položaju zuba).
Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno izbrusiti, kako bi se na njega mogla postaviti krunica.
Ukoliko veći deo zuba nedostaje ili se želi postići ojačanje, radi se livena nadogradnja.
Nakon brušenja, uzima se otisak preostalog dela zuba prema kojemu se krunica izrađuje u laboratoriji.
Za izradu jedne krunice ili mosta potrebna su 3 do 5 dana.
U završnoj fazi, krunica se cementira na brušeni zub i njihovim spajanjem zub poprima potpuno prirodan izgled.
stomatoloska-ordinacija-petrovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Petrović

Beograd, Vračar, Molerova 29 +381 11 2440173
ZUBNA PROTETIKA.
U stomatološkoj ordinaciji PETROVIĆ vršimo sve vrste usluga iz oblasti stomatološke protetike.
Iz oblasti mobilne protetike izrađujemo parcijalne i totalne proteze, kao i vizil proteze, dok u fiksnoj protetici koristimo sve vrste fiksnih nadoknada, kao što su metalokeramički mostovi i krune, bezmetalne keramičke nadoknade, veniri (fasete).
stomatoloska-ordinacija-dr-novakov-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Novakov

Beograd, Stari Grad, Strahinjića Bana 12 +381 11 2637461
ZUBNA PROTETIKA. Stomatološka ordinacija drNovakov pruza sirok spektar usluga iz oblasti zubne protetike.Krunice imaju namenu da svojim oblikom, veličinom i izgledom, oštećenom zubu vrate prvobitan oblik i funkciju.
Pored metalokeramičkih, danas se sve više primenjuju bezmetalne krunice koje svojim izgledom u potpunosti imitiraju prirodne zube. Zub koji nedostaje može se nadoknaditi ili mostom koji se postavlja na dva zdrava zuba nosača ili ugradnjom implantata i krunicom.
Uz nove tehnologije i materijale danas je moguće napraviti i most od pune keramike.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-barjaktarevic-1-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Barjaktarević

Beograd, Zvezdara, Bulevar Kralja Aleksandra 32 +381 11 3222425
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD STOMATOLOŠKA ORDINACIJA BARJAKTAREVIĆ Postoje dve vrste suprastruktura – fabričke i individualne.
Fabričke suprastrukture dolaze od proizvođača implantata.
Ovakve suprastrukture dolaze u već određenim veličinama, angulacijama i u jednom obliku.
Vrlo često se dešava da ove suprastrukture ne pružaju dovoljno dobru potporu okolnih tkiva (desni).
Takođe ovakve suprastrukture utiču i na dizajn krunice posebno u njenom vratnom delu, što za rezultat može imati lošije čišćenje zuba, pojavu „crnih linija“ oko nadoknade a samim tim i lošija estetska svojstva.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-dr-sladjana-petrovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Slađana Petrović

Beograd, Dorćol, Dositejeva 38 +381 11 2629023
ZUBNA PROTETIKA.
Livene nadogradnje, Fiberglas nadogradnja, Metalokeramička krunice i mostovi, Bezmetalne keramičke krunice i mostovi, Totalne akrilatne proteze, Parcijalne akrilatne proteze, Valplast proteze (od elastičnog akrilata), Parcijalne skeletirane proteze (vizil proteze), Kombinovani radovi (krunice i mostovi u kombinaciji sa skeletiranom protezom), Direktno i indirektno podlaganje proteza, Reparatura preloma protezne ploče, Dodavanje zuba u protezu, Inleji i onleji.
Nedostatak jednog ili više zuba je česta pojava koja nastaje kao posledica oboljenja zuba, parodontopatije, povreda vilica i zuba, poremećaja u razvoju stalnih zuba.
Sa druge strane to uslovljava poremećaj u odnosu između vilica, promene u žvakanju, govoru, gutanju i dovodi i do estetskih smetnji.
U tim situacijama se javlja potreba za terapijom i izradom odgovarajućih nadoknada, fiksnih ili mobilnih, u zavisnosti od stepena nedostatka zuba (krezubosti).
Te nadoknade u potpunosti imitiraju prirodne zube, po položaju, obliku, veličini i boji.
Cenovnik
dental-petrovic-zubna-protetika

Dental Petrović

Beograd, Mirijevo, Focanska 4 +381 11 2863777
ZUBNA PROTETIKA.
Specijalista stomatološke protetike je stručnjak u jednom određenom području stomatologije.
specijalista stiče mogućnost da se bavi: Rekonstrukcijom nedostatka zuba i resorbovanog alveolarnog grebena, Rekonstrukcijama estetskog karaktera, Kongenitalnim malformacijama i poremećajima viličnog zgloba, Protetskim rekonstrukcijama defekata maksilofacijalne regije.
stomatoloska-ordinacija-ristic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Ristić

Beograd, Miljakovac, Borska 38a +381 11 3594503
ZUBNA PROTETIKA.
Podlaganje proteza, Popravke puknutih proteza, Ugradnja zuba u protezu, Izrada privremenih kruna kod protetike, Repozicija zuba (ponovno usađivanje zuba u alveolu kod traume), Imobilizacija zuba kompozitnim materijalom i sintetskom mrežicom, Protetika, Visil proteze, Akrilatne proteze.
stomatoloska-ordinacija-wisil-m-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Wisil M

Novi Beograd, Nehruova 44 +381 11 7175725
ZUBNA PROTETIKA.
Protetika.
Izrada svih vrsta zubnih nadoknada: keramičke krunice i mostovi, bezmetalna keramika, keramički viniri ili fasete, inleji, onleji, teleskop krunice, skeletirane proteze, klasične akrilatne proteze, biologične totalne proteze, zubne nadoknade na implantatima.
Privremene krunice.
U toku izrade protetskih radova u dental centru wisil m, posebno se izrađuju privremene krunice kojima se pacijent služi do završetka definitivne zubne nadoknade.
Pored značajne uloge privremenih krunica da zaštite zubno tkivo, pomoću njih se pacijent ujedno može informisati i o izgledu finalne nadoknade u funkcionalnom i estetskom smislu.
Za izradu koriste se najsavremeniji kompozitni materijali kao što su 3M ESPE Sinfony.
stomatoloska-ordinacija-magic-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Magic Dent

Beograd, Zemun, 22. oktobra 8 +381 11 2601638
ZUBNA PROTETIKA.
FIKSNA PROTETIKA.
Idealni estetski rezultati u tretiranju prednjih zuba postižu se korišćenjem presovane ili cirkon-oksid keramike.
MOBILNA PROTETIKA.
Kada je situacija u ustima takva da fiksni radovi nisu izvodljivi, stomatologija nudi mogućnost mobilnih ili kombinovanih radova.
stomatoloska-ordinacija-dr-milenkovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Milenković

Beograd, Zvezdara, Geršićeva 16 +381 11 2406616
ZUBNA PROTETIKA.
U mogućnosti smo da Vam ponudimo sve vrste mobilnih i fiksnih protetskih radova.
Najnovije tehnologije za stabilizaciju starih i novih totalnih proteza.
stomatoloska-ordinacija-zecevic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Zečević

Beograd, Voždovac, Ustanička 189 +381 11 3470292
PROTETIČKO ZBRINJAVANJE ZUBA.
Protetičko zbrinjavanje krezubosti i prebojenosti zuba keramičkim krunicama i mostovima.
stomatoloska-ordinacija-dr-radevic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Radević

Novi Beograd, Španskih boraca 22 +381 11 3132740
ZUBNA PROTETIKA.
Teško je imati lijep osmjeh, kada su Vam zubi oštećeni ili Vam neki od njih nedostaje.
Osim estetskih nedostataka, ugrožena je funkcija celog orofacijalnog sistema.
Otežano je žvakanje, govor, disanje i gutanje.
Usled nedostatka zuba, preostali zubi se mogu olabaviti ili pomeriti prema praznom prostoru, što dodatno ugrožava ceo sistem i otežava kasnije protetsko zbrinjavanje.
stomatoloska-ordinacija-dental-office-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental office

Novi Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića 92 +381 11 2605089
ZUBNA PROTETIKA.
BEZMETALNE KRUNE – KRUNICE.
Bezmetalne krune su visokovredne estetske nadoknade.
Po svim fizičkim osobinama su najpribližnije prirodnim zubima.
Za razliku od vinira rade se u slučajevima većih oštećenja prednjih zuba.
Koriguju oblik i boju zuba, a mogu se korigovati i blage položajne anomalije.
Zubi se bruse 0,5-1 mm za razliku od metalokeramičkih kruna gde se brusi 1,5-2 mm.
Što je u biološkom i profilaktičkom smislu od presudnog značaja za zdravlje zuba nosača.
Visoka estetska vrednost ovih nadokknada potiče od fizičkih osobina materijala od kojih se izradjuju, a to su cirkonijum, litijum-disilikatna keramika, presovana keramika itd.
Svi ovi materijali su svetlosno propuštajući kao i prirodni zubi, te su posebno pogodni i u situacijama kad se ne rade svi prednji zubi,mada moram reći da simetrija nije nigde možda toliko bitna ili vidna kao što je u slučaju zuba.
Kako se vremenom desni prirodno povlače, ne postoji bojazan da će se videti metalni rub, kao kod metalokeramičkih kruna.
Trajnost je takodje duža nego kod metalokeramičkih kruna, upravo zbog estetske superiornosti.
Garancija na ove krune je deset godina.
stomatoloska-ordinacija-ident-centar-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija iDent centar

Beograd, Stari Grad, Cara Lazara 5 +381 11 3348200
ZUBNA PROTETIKA U BEOGRADU.
PROTETIKA.
ORTODONCIJA.
FIKSNE i MOBILNE PROTEZE
stomatoloska-ordinacija-a1-dental-studio-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija A1 Dental studio

Beograd, Vračar, Skerlićeva 30 +381 11 2452192
ZUBNA PROETTIKA, BEZMETALNE KRUNE, KERAMIČKI INLEJI, ORTODONTSKA TERAPIJA, TOTALNE I PARCIJALNE PROTEZE, KOMPOZITNI INLEJI.
Proteze predstavljaju rešenje za pacijente koji su izgubili sve ili veliki broj zuba.
Proteze su mobilne nadoknade i skidaju se u cilju boljeg održavanja higijene.
U slučaju izrade totalnih proteza, potrudićemo se da na osnovu vaših fotografija vratimo na lice stari osmeh.
Ako postoji potreba za izradom parcijalnih proteza, omogućićemo da uz pomoć posebnih kopči, odnosno atečmena, proteza sa zubima čini jednu celinu.
dental-corner-esthetics-zubna-protetika

Dental Corner Esthetics

Beograd, Vračar, Dubljanska 66 +381 11 4114459
ZUBNA PROTETIKA.
PROTEZE, Proteze su namenjene najstarijim građanima kod kojih su iscpene sve mogućnosti za restauraciju i realizaciju fiksnog rada.
Rešenje je dovedeno do najvišeg nivoa efikasnosti uz kraće vreme izrade i korekcije.
Kada za to postoje finansijski uslovi, proteza može biti fiksirana implantatima kako bi se postigla bolja stabilnost i kvalitet, kao i olakšana funkcija govora i jela.
Od uzimanja otiska do realizacije vreme izrade je svedeno na minimalno, a proces je sasvim bezbolan.
vENIRI, rešavamo estetske nedostatke boje, oblika i položaja jednog ili više zuba uz minimalno brušenje u najkraćem vremenskom roku i bez bola.
Kako bi vam i ova usluga bila prijatnija, predstavićemo vam čitav proces kroz pažljivu pripremu, planiranje i poznat krajnji rezultat.
Posebno smo ponosni na tehniku dizajniranja i izrade faseta, Non-Prep Veneers, gde se kada je to moguće bez ikakvog brušenja vaših zuba izrađuju fasete sa najnaprednijom estetikom.
Apsolutni hit u svetu sada i kod nas Non Prep Veneers.
BEZMETALNA KERAMIKA, Bezmetalna keramika koristi najmodernije materijale za postizanje vrhunskih estetskih rezultata.
Takvi rezultati se postižu uz pomoć kruna ili mostova izrađenih od cirkona sa najboljim mehaničkim osobinama, a odsustvo metala garantuje, pored estetike, i postojanost zuba bez vidljivih rubova i prebojavanja gingive.
Proces je brz i bezbolan.
Metalokeramika je u upotrebi preko tri decenije i jedno je od finansijski najprihvatljivijih metoda nadoknade zuba.
U današnje vreme tehnologija je dovedena do savršenstva upotrebom najmodernijih legura metala po evropskim standardima i keramike sa poboljšanom estetikom.
Kao i ostali zahvati, i ovaj proces je bezbolan i brz.
stomatoloska-ordinacija-dr-ivanovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Ivanović

Beograd, Vračar, Ohridska 18 +381 11 2419412
ZUBNA PROTETIKA.
Razlozi za nadoknadu izgubljenih zuba: uspostavljanje estetike, povećanje funkcije žvakanja, poboljšanje govora, očuvanje i poboljšanje stanja usne duplje sprečavanjem neželjenog pomeranja zuba, poboljšanje rasporeda okluzalnog opterećenja, čuvanje prostora.
U ordinaciji dr Ivanović možete izraditi: totalne proteze, parcijalne pločaste proteze, parcijalne skeletirane proteze sa kukicama, parcijalne skeletirane proteze sa preciznim veznim elementima-atecmenima, livena nadogradnja, fiber glass kočići, cirkonijum kočići, metalokeramičke krune i mostovi, bezmetalna keramika, litijum disilikatne krunice, fasete.
stomatoloska-ordinacija-dr-popovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Popović

Beograd, Zvezdara, Bregalnička 6 +381 11 2422459
ZUBNA PROTETIKA.
Bilo da je razlog funkcionalne ili estetske prirode, uz saradnju sa najmodernijim laboratorijama, u mogućnosti smo da vam povratimo osmeh na lice po najvišim svetskim standardima protetske rehabilitacije.
Keramičke krunice i mostovi (bezmetalna keramika), Porculanske fasete (viniri), Metalkeramičke krunice i mostovi, Privremene krunice i mostovi, Nadogradnje (fiberglas, palador, zlato), Totalne proteze (akrilatne i sa metalnom bazom), Parcijalne skeletirane proteze (sa kukicama, atečmenima i na teleskop krunicama)
stomatoloska-ordinacija-dental-step-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental Step

Novi Beograd, Antifašističke borbe 19 +381 64 4443060
ZUBNA PROTETIKA.
FIKSNA PROTETIKA.
U fiksnu protetiku ubrajaju se svi protetski radovi koji se cementiraju u ustima pacijenta, te se ne mogu skidati, a zadovoljavaju sve potrebne funkcionalne i estetske kriterijume.
Ako je zub jako razoren karijesom ili je veliki deo zuba polomljen, te se ne može nadomestiti plombom (ispunom), rešenje stomatološkog problema u ovom slučaju je zubna krunica.
U savremenoj stomatologiji najčešće se koriste matalokeramičke i bezmetane krunice.
Metalokeramičke krunice u osnovi imaju metalnu kapicu koja prekriva obrušeni zub, a preko nje ide sloj keramike.
Predstavljaju dugotrajno rešenje, otporne su i imaju odličan estetski efekat.
Vrhunac savremene stomatologije su svakako bezmetalne keramičke krunice koje u odnosu na metalokeramičke, imaju bolji estetski efekat (izradjuju se od cirkonijuma koji je vizuelno jako sličan prirodnim zubima).
stomatoloska-ordinacija-dr-jokanovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Jokanović

Beograd, Senjak, Vase Pelagića 9 +381 11 2650503
ZUBNA PROTETIKA.
METALNO KERAMIČKE KRUNICE.
Njjihova upotreba je najčešća.
Izrađuju se od metalne osnove na koju se u zubotehničkoj laboratoriji nanosi keramika koja je oblika i boje prirodog zuba.
Metalna osnova ne propušta svetlost poput prirodnog zuba, čime je donekle ograničen estetski rezultat.
BEZMETALNE KRUICE.
Potpuno su izrađene od keramike pa samim tim pružaju visoke mogućnosti u ostvarivanju estetskih zahteva, zahvaljujući prozirnosti i boljem propuštanju svetlosti.
Najbolji su izbor za izradu krunica i mostova kraceg raspona, posebno kad je potrebno nadoknaditi prednje zube.
Najčešće se koriste sastavi na bazi cirkonijum-oksida koja imaju poboljšana mehanićka svojstva koja mu daju visoku čvrtoću i otpornost.
Podnosi veća opterećanja u odnosu na druge materijale.
Omogućuje izradu krunica, tročlanih do sestočlanih mostova te mostove izrađene na implantatima.
stomatoloska-ordinacija-dr-pavlovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Pavlović

Beograd, Vračar, Niška 4 +381 11 3822331
Zubna Protetika.
Fiksna (metalo-keramika i bezmetalna keramika), Mobilna (skeletirane i parcijalne pločaste proteze), Kombinovani radovi, Protetika na implantima
stomatoloska-ordinacija-duodental-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija DuoDental

Beograd, Vidikovac, Pilota Mihaila Petrovića 70a +381 11 2322997
ZUBNA PROTETIKA.
Mogućnost rekonstrukcije zubnog niza u cilju postizanja pravilnog zagrižaja i normalne funkcije žvakanja pruža grana stomatološke protetike.
Izrada različitih zubnih mobilnih i fiksnih nadoknada kao što su fasete, krunice, mostovi i proteze, omogućiće da povratite fizionomiju Vašeg lica baš onako kako biste želeli, promenom boje, oblika i položaja zuba a pre svega nadoknadom izgubljenih zuba .
Time ćemo zajedničkim trudom uspostaviti harmoniju Vašeg osmeha i zadovoljiti kako estetske tako i funkcionalne kriterijume.
stomatoloska-ordinacija-dental-family-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental Family

Beograd, Voždovac, Kruševačka 37 +381 11 3809709
ZUBNA PROTETIKA BEOGRAD.
Napredak stomatologije u ovoj oblasti omogućio nam je da obezbedimo nadoknade kojima će te biti besprekorno zadovoljni i koje će vratiti osmeh na vaše lice.
Protetske nadoknade koje izrađujemo postižu izuzetnu preciznost i estetsko uklapanje sa prirodnim zubima i vraćanje funkcije koja je narušena.
Bezmetalna keramika, metalo- keramički radovi, vizil proteze, kombinacija fiksne i mobilne nadoknade, pločaste proteze.
Cenovnik
stomatoloska-ordinacija-simic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Simić

Beograd, Vračar, Koče Kapetana 39 +381 11 2444164
ZUBNA PROTETIKA.
MOBILNA i FIKSNA PROTETIKA.
Krunice i mostovi, Fasete, Nadogradnje, Proteze, Atečmeni, Kombinovani radovi, Bezmetalna keramika.
Protetika je grana stomatologije koja ima za cilj nadoknadu izgubljenog zuba, više zuba ili kompletnog zubnog niza, koja se može izvršiti mobilnim, fiksnim ili kombinovanim protetskim radovima.
Krunice i mostovi.
Fiksni radovi se u ordinaciji "Simić" rade od najkvalitetnijeg porcelana sa zlatnom, metalnom osnovom ili bez ikakve osnove (čist porcelan).
Mogu se raditi na zubima, metalnim i bezmetalnim nadogradnjama i na implantima.
U ordinaciji "Simić" se radi i poseban roze porcelan kod osoba sa oštećenjem koštanih i mekih tkiva.
stomatoloska-ordinacija-omnident-stomatologija-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Omnident Stomatologija

Beograd, Savski venac, Kraljice Natalije 36 +381 11 3626077
ZUBNA PROTETIKA U BEOGRADU.
Stomatološka protetika je oblast stomatologije koja se bavi rekonstrukcijom oštećenih zuba, nadoknadom izgubljenih zuba ili grupe zuba. Stručno smo osposobljeni da Vam pružimo sve vrste protetskih zubnih nadoknada, po svetskim standardima ,uz pomoć najsavremenije stomatološke opreme i tehnologija, koristeći najkvalitetnije materijale svetskih renomiranih proizvođača.
Sve vrse fiksnih protetskih nadoknada izrađujemo najnovijom kompjuterskom CAD-CAM tehnologijom i uz pomoć kompjuterski vođenog lasera.
Vršimo ugradnju zubnih implantata i izradu svih vrsta fiksnih i mobilnih protetskih nadoknada na implantatima.
Protetske nadoknade mogu biti: FIKSNE cementiraju se na zube nosače ili zubne implante i trajno ostaju fiksirani.
Fiksne nadoknade su krunice i mostovi koji se mogu izraditi na zubima,implantima ili kombinacijom zuba nosača i zubnih implantata.
Takođe u fiksne nadoknade spadaju keramičke ljuspice (fasete) i keramički inleji (keramičke plombe koje se izrađuju u laboratoriji a nakon toga cementiraju na zub.).
MOBILNE - nadoknade koje se uklanjaju iz usta i ponovo vraćaju.
To su totalne, parcijalne, skeletirane proteze i proteze koje se učvršćuju na zubnim implantima.
USLOVNO MOBILNE HIBRIDNE.
Specijalno dizajnirane proteze na zubnim implantatima,izrađuju se u slučajevima totalne bezubosti, kada nema mogućnosti za izradu fiksnog protetskog rada.Ove protetske nadoknade se fiksiraju za zubne implante a stomatolog ih uklanja iz usta svekih šest meseci radi njihovog održavanja.
stomatoloska-ordinacija-dr-tatjana-nikolic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Tatjana Nikolić

Beograd, Voždovac, Generala Štefanika 19 +381 11 3945880
ZUBNA PROTETIKA U BEOGRADU.
Uključuje korišćenje najsavremenijih antialergijskih materijala, kao i najmodernijih visoko estetskih materijala.
Izradu totalnih i parcijalnih akrilatnih i skeletiranih proteza sa mogućnošću prikrivanja kukica specijalnim ankerima kao i korišćenje, providnih kukica za fiksaciju zubne proteze.
Izradu krunica i mostova od metal keramike, bezmetalne keramike, inleje, onleje, fasete, sa posebnom karakterizacijom koja rezultira maksimalnom estetikom.
stomatoloski-centar-jovsic-zubna-protetika

Stomatološki centar Jovšić

Beograd, Vidikovac, Pilota Mihaila Petrovića 53v +381 11 2341460
ZUBNA PROTETIKA.
Izrada krunica, izrada jednokorenih i višekorenih nadogradnji, izrada nikl-titanijumskih nadogradnji, izrada totalnih i parcijalnih proteza, reparature totalnih i parcijalnih proteza, rekonstruktivni tretmani
stomatoloska-ordinacija-dr-markovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Marković

Beograd, Stari Grad, Balkanska 10 +381 11 3629508
ZUBNA PROTETIKA.
U našoj ordinaciji kod oštećenja funkcije žvakanja izazvane nedostatkom manjeg ili većeg broja zuba koristimo savremene metode rehabilitacije usne duplje: bezmetalne i metal keramičke krunice i mostove (na zubima i implantima, parcijalne skeletirane proteze, parcijalne akrilatne proteze, kombinovane nadoknade keramike i skeletiranih (Wisil) proteza koristeći kao njihovu vezu sve vrste atečmena, totalne proteze, proteze na implantima.
Materijali za izradu protetskih radova su proizvodi vodećih svetskih kompanija iz domena stomatološke protetike.
Bezmetalne krune i mostovi.
Bezmetalne krune i mostovi su protetska rešenja sa superiornom estetikom.
Oni daju zubima veoma prirodan izgled i transparentnost, tako da se teško može uočiti razlika sa prirodnim zubima.
Ova karakteristika je bitna ako su Vaše nove krune u prednjoj regiji (zoni osmeha), i kada se nalaze pored prirodnih zuba.
U osnovi ovih protetskih nadoknada je alumina-oksid, ili cirkon-oksid koji se pokriva specijalnim tipom keramike.
Ovakav kompjuterski podržan proizvodni proces daje izuzetnu preciznost i estetiku protetskim radovima.
stomatoloska-ordinacija-futura-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Futura Dent

Beograd, Nemanjina 40 +381 11 3650052
ZUBNA PROTETIKA u Beogradu.
Protetika je deo stomatologije koji se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i tkiva i uspostavljanjem pravilne funkcije orofacijalnog sistema, uz zadovoljenje estetskog aspekta terapije i želja pacijenata.
U toj svrsi radimo fiksnu protetiku (keramičke i metalo keramičke krunice i mostove i fasete) i mobilnu protetiku (akrilatne i skeletirane totalne i parcijalne proteze).
stomatoloska-ordinacija-family-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Family Dent

Beograd, Vidikovac, Kneza Višeslava 63 +381 11 3564667
STOMATOLOŠKA PROTETIKA.
Izrađujemo sve vrste protetskih radova.
Nakon detaljnog pregleda planiramo terapiju i na kraju iznosimo pacijentu konačan plan i predračun.
Svaki rad je u skladu sa željama i mogućnostima pacijenta.
Radovi se izrađuju u maksimalno kratkom roku, a pacijent napušta ordinaciju sa privremenim krunicama tako da ima normalan sociološki kontakt i smanjenu osetljivost tretiranih zuba.
Na sve radove dajemo garanciju.
Totalne proteze, Valplast proteze, Protetika na implantima.
stomatolog-ordinacije-sveti-antipa-zubna-protetika

Stomatolog ordinacije Sveti Antipa

Novi Beograd, Proleterske solidarnosti 24 +381 65 3131024
Zubna Protetika.
Izrade parcijalnih akrilatnih proteza, Izrada totalnih akrilatnih proteza, Izrada vizil proteza, Ugradnja atečmena, Teleskop krunica, Izrada livenih nadogradnji, Izrada metalokeramičkih krunica, Izrada bezmetalnih krunica, Izrada metalokeramičkih mostova, Izrada nadoknada nad implantima.
stomatoloska-ordinacija-dr-rada-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Rada

Beograd, Zvezdara, Deskaševa 4b +381 11 2863333
Zubna Protetikau Beogradu.
U našoj ordinaciji se može izvršiti nadoknada izgubljenih i defektnih zuba: Mobilnom zubno protetskom nadoknadom: mobilna zubno-protetska nadoknada se postiže klasičnim akrilatanim totalnim i parcijalnim zubnim protezama i kombinacijom istih sa metalnim skeletom i bazom (skeletirana akrilatna proteza).
Fiksnom zubno-protetskom nadoknadom: fiksne zubno- protetske nadoknade postižemo izradom metal keramičkih krunica i izradom metal keramičkih mostova.
Takođe fiksne protetske nadoknade izrađujemo nemetalnim keramičkim krunicama i mostovima.
Kombinacijom mobilne i fiksne zubne protetske nadoknade: kombinacija mobilnih i fiksnih protetskih nadoknada se postiže njihovim povezivanjem ankerima, atečmenima, kopčama i slično vodeći računa i o estetskom momentu (nevidljivo povezivanje mobilno-fiksne protetske nadoknade).
Protetski radovi od bezmetalne keramike
centar-za-savremenu-i-estetsku-stomatologiju-mmsi-zubna-protetika

Centar za savremenu i estetsku stomatologiju MMSI

Novi Beograd, Otona Župančića 32 +381 11 2283022
ZUBNA PROTETIKA.
Fiksna protetika: Keramičke krune i mostovi (bezmetalna keramika, Keramičke fasete („viniri“), Metalokeramičke krunice i mostovi, Nadogradnje zuba (fiberglas, palador, zlato), Privremene krunice i mostovi.
Klasični fiksni radovi podrazumevaju krunice i mostove napravljene od visoko kvalitetne keramike na metalnoj osnovi (metalo- keramičke krunice i mostovi).
U slučajevima rekonstrukcije zuba u frontalnom regionu vilica (prednji zubi), krunice i mostovi izrađeni od pune keramike ( bezmetalne krunice i mostovi) imaju neuporedivo bolje estetske i optičke karakteristike u poređenju sa metalo-keramičkim nadoknadama.
Naime, nadoknade od pune keramike imaju prirodniju transparenciju (prozračniji su od metalo keramičkih nadoknada) , i samim tim je omogućeno neprimetno uklapanje u zubni niz.
Takođe, prednost je i u tome što kod krunica od pune keramike izostaje pojava tzv.“sivog ruba“ iznad krune (koji potiče od metala, kod metalo-keramičkih kruna).
Jos jedan nezeljeni efekat kod metalo-keramičkih nadoknada je i prebojavanje marginalne gingive, koje se javlja u funkciji vremena usled recesije (povlačenja) gingive kod parodontopatija.
Mobilna protetika: Totalne i parcijalne akrilatne proteze, Parcijalne skeletirane proteze ( sa kukicama, atečmenima ilina teleskop krunicama), Mobilne protetske nadoknade podrazumevaju izradu proteza koje mogu biti totalne (u slučaju nedostatka svih zuba) i parcijalne ( u slučaju nedostatka pojedinih zuba).
Ove nadoknade se izrađuju u slučajevima kada ne postoje uslovi u ustima ili pak želja pacijenta za ugradnju implantata u bezubim regionima vilica.
stomatoloska-ordinacija-djurisic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Đurišić

Beograd, Vračar, Smiljanićeva 22 +381 11 3441441
Zubna protetika u Beogradu.
FIKSNA i MOBILNA PROTETIKA.
Protetička rehabilitacija zuba označava sve one procese u kojima se zub restaurira kombinacijom ordinacijiskih i laboratorijskih procesa.
Drugim riječima, u procesu pravljenja ovih nadoknada učestvuju i stomatolog i zubni tehničar.
Protetičke nadoknade grubo se mogu podeliti na: nepokretne - fiksne radove, pokretne - mobilne radove.
Metalokeramičke krune i mostovi; bezmetalna keramika - krune i mostovi (cirkon-oksid, press-keramika); fasete (VENEERS); kombinovane protetske nadoknade; WIZIL proteze; parcijalne i totalne proteze; keramički inleji
stomatoloska-ordinacija-dental-care-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dental Care

Novi Beograd, Nehruova 51a +381 11 2285250
ZUBNA PROTETIKA.
Metalokeramička kruna, Bezmetalna keramička kruna, Livena nadogradnja - jednokanalna, Livena nadogradnja - višekanalna, Zaštitna kruna, Cementiranje stare krune, Uklanjanje stare krune, Parcijalna pločasta proteza, Parcijalna skeletirana proteza, Totalna proteza, Totalna proteza - ojačana, Reparatura proteze, Podlaganje proteze - direktno, Podlaganje proteze - indirektno, Atečmeni par
stomatoloska-ordinacija-aksic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Aksić

Beograd, Palilula, Bulevar despota Stefana 104 +381 11 2768811
Zubna protetika.
Fiksna protetika.
Objedinjuje znanja iz oblasti estetike i fukcije i daje pacijentima sigurnost.
Ona predstavlja protetske nadoknade koje nadoknadjuju izgubljenje zube i trajno su cementirane na zubima nosačima ili implantatima.
Ipak, nije samo gubitak zuba razlog za izradu fiksnog rada.
Indikacije za izradu krunice, mosta ili neke druge fiksne nadoknade mogu biti i pristustvo velikih ispuna, fraktura zuba, prisustvo lečenog zuba gde je uklonjen veliki deo zubnog tkiva, neujednačena boja zuba, ili kada zubi ne ispunjavaju estetske zahteve pacijenta.
U zavisnosti od situacije u ustima pacijenta kao i njegovih želja izrađuju se krunice (metalo keramičke, cirkon-keramičke ili keramičke) i mostovi koji se mogu izrađivati kako na prirodnim zubima tako i na implantatima.
Mobilna protetika.
U slučajevima kada nije moguće izraditi fiksni protetski rad nadoknada većeg broja ili svih zuba se ostvaruje izradom parcijalnih ili totalnih zubnih proteza.
Proteze su mobilne nadoknade, što znači da ih pacijent sam vadi i stavlja u usta.
Individualnim pristupom i pravilnim planiranjem buduće proteze moguće je doći do odličnog protetskog rešenja koji zadovoljava kako estetiku tako i funkciju koja je bila narušena gubitkom zuba.
Totalne proteze mogu biti i implantatno nošene.
Izrada ovakvih proteza moguća je kada pacijent nema ni jedan preostali zub u vilici, ali ima dovoljno kosti u koju mogu biti postavljeni implantati.
stomatoloska-ordinacija-adamat-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Adamat

Novi Beograd, Palmira Toljatija 62 +381 11 3191219
Zubna Protetika.
Metalo keramičke krune, Bezmetalne krune, Mobilna protetika (pločaste parcijalne i totalne proteze, skeletirane proteze, atečmeni)
stomatoloska-ordinacija-dr-vojinovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Vojinović

Novi Beograd, Bulevar Milutina Milankovića 44 +381 11 2136607
Zubna protetika Beograd.
Naši doktori veruju da su najbolji Vaši prirodni zubi, međutim, ukoliko je zub toliko oštećen da ne može da obavlja svoju funkciju, neophodno je raditi protetsku sanaciju.
Nedostatak jednog ili grupe zuba se može nadoknaditi krunicama ili mostovima od metal keramike ili čiste keramike.
Kada se govori o protezama postoje dve vrste proteza: totalne i parcijalne (akrilatne plastične).
Totalne proteze se izrađuju kod pacijenata koji su ostali bez svih svojih zuba u jednoj ili obe vilice.
One se izrađuju u zubotehničkoj laboratoriji na osnovu otiska koji uzima stomatolog.
Parcijalna proteza se sastoji od jednog ili više umetnutih zuba a za okolne prirodne zuje se drži pomoću kukica.
Parcijalna proteza može biti i metalna (vizil) koja se za susedne zube drži sistemima da se kukice ne bi videle.
dentics-stomatoloski-centar-zubna-protetika

Dentics stomatološki centar

Beograd, Senjak, Kozjačka 4a +381 11 2653075
Zubna protetika Beograd.
DENTICS kod oštećenja funkcije žvakanja izazvane nedostatkom manjeg ili većeg broja zuba koristi savremene metode rehabilitacije usne duplje: bezmetalne krunice i fasete, savremena keramika za krunice i mostove, parcijalne skeletirane proteze, kombinovane nadoknade keramike i skeletiranih proteza koristeći kao njihovu vezu sve vrste atecmena, totalne proteze, sve vrste klasičnih nadoknada zuba.
stomatoloska-ordinacija-dr-cvijetinovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Cvijetinović

Beograd, Dorćol, Strahinjića Bana 20 +381 11 2185802
Zubna Protetika.
Stomatološka protetika je grana stomatologije koja podrazumeva veliki broj radova, kao što su: fiksni radovi, mobilni radovi, kombinovani protetski radovi.
Fiksni radovi – metalo keramika.
Vremenom se pokazalo da su radovi izrađeni od ovih materijala veoma pouzdani sa aspekta dugotrajnosti i estetike.
Trajno su cementirani za postojeće zube.
Kao što i sama reč kaže, sastoje se iz metalne baze prekrivene slojevima keramike.
Mobilni radovi fleksibilne proteze.
U slučajevima kada ne možemo postaviti implante, sadašnje nove vrste proteza mogu biti skoro idealna zamena.
Fleksibilne, lake i estetkski više nego prihvatljive.
Glavni kriterijum u izboru proteze jeste broj zuba i njihov položaj u vilici.
Nove generacije kukica kojim se proteze vezuju za zub mogu biti u boji zuba ili desni možemo reći skoro neprimetne.
Sa njihovom fleksibilnošću postiže se apsolutni komfor u ustima.
stomatoloska-ordinacija-dr-bisa-bankovic-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Bisa Banković

Beograd, Žarkovo, Trgovačka 16a +381 11 2512178
Zubna protetika.
Metalokeramičke krunice i mostovi, Bezmetalne keramičke krunice i mostovi, Parcijalne skeletiranje (WISIL) proteze, Totalne proteze, Valplast parcijalne proteze.
Metalokeramičke krunice i mostovi.
Svaki zub se sastoji od krune-vidljivog dela zuba i jednog ili više korenova.
U slučajevima kada je u većoj meri oštećena prirodna kruna zuba i kada se više ne može sanirati plombom, ili iz estetskih razloga-neodgovarajući oblik, boja, položaj zuba, izrađuju se veštačke krunice.
Takav zub neophodno je izbrusiti do odgovarajućeg oblika kako bi se na njega mogla postaviti “navlaka” tj veštačka krunica koja daje zubu novi potpuni oblik.
Krunice mogu biti metalokeramičke ili keramičke tj “bezmetalne”.
Totalne proteze.
Zubne proteze predstavljaju veštačke nadoknade zuba i okolnog podržavajućeg tkiva, koje se za razliku od krunica i mostova mogu vaditi iz usta i vraćati nazad na mesto.
TOTALNE PROTEZE se izrađuju kod pacijenata koji su izgubili sve zube.
Prilikom gubitka zuba, takođe se vremenom gubi i deo vilične kosti koji je nosio zube, što je prirodan proces.
Zato totalne proteze nadoknađuju pored izgubljenih zuba i taj deo izgubljene kosti i pokrivajuće sluzokože.U ustima totalne proteze omogućuju sve funkcije koje je pacijent obavljao pre gubitka zuba, pre svega žvakanje kao i govor odnosno jasno formiranje glasova, a takođe vraćaju prirodan izgled pacijentu.
U toku žvakanja sila pritiska se prenosi ravnomerno na meko tkivo vilica i ,u gornjoj vilici, tvrdog nepca i zato se totalne proteze prave tako da imaju maksimalno moguću površinu kontakta, a da ne ometaju pokrete.
Kada se stave u usta totalne proteze se drže za postojeće tkivo silama adhezije i “vakuuma”.
U donjoj vilici je često pomenuti prirodan proces gubitka kosti posle gubitka zuba drastično većeg obima, pa je nekad za donje totalne proteze potrebno koristiti posebne “lepkove” tj paste koje pojačavaju adheziju.
stomatoloska-ordinacija-dragon-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dragon

Beograd, Zvezdara, Jovanke Radaković 23g +381 11 4095326
Zubna protetika.
Krunice i mostovi, parcijalne skeletirane proteze, parcijalne akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze, totalne akrilatne proteze sa skeletiranom bazom, ugradnja atečmena u proteze (proteze sa kopčama, bez vidljivih kukica)
stomatoloska-ordinacija-vas-zubar-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Vaš zubar

Beograd, Mirijevo, Samjuela Beketa 5a +381 11 3436259
Zubna protetika.
Stomatološka protetika je grana stomatologije kojom nadomeštamo izgubljene zube, estetski korigujemo postojeće (veliki defekti zuba, nejednaki zubi).
Ukratko, poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitet Vašeg života, ne misleći pri tome samo na lepotu, nego i zdravlje.
Bezmetalna keramika.
Bezmetalna keramika umnogome prednjači u odnosu na metalokeramičke nadoknade.
Te prednosti se ogledaju u: brzini izrade, savršenom estetskom rezultatu, minimalnoj neprijatnosti pri izradi.
Metalna keramika danas predstavlja „zlatni standard“ s obzirom na sva bitna obeležja.
Osigurava vrlo visoku estetiku, čvrstoću i trajnost.
Krunica se izrađuje u dve faze u zubotehničkoj laboratoriji.
U prvoj fazi oblikuje se kostur budućeg rada u metalu, a zatim se u drugoj fazi na pripremljeni metalni kostur peče keramika.
Metal koji služi kao podloga keramici može biti specijalna zlatno-platinasta legura, krom-kobalt-molibden legura, plemeniti čelik i čisti titan.
Silikonske proteze.
Novina u izradi proteza je Valplast (silikonska) proteza, napravljena od silikona, što zadovoljava estetske kriterijume, a period privikavanja na nju je znatno kraći od klasičnih proteza.
Vizil.
Vizil proteza - tip parcijalne proteze, sa metalnom konstrukcijom, maksimalno redukovanom, tako da je privikavanje na ovu vrstu nadoknade uspešno i brzo.
opsta-bolnica-alfa-medic-zubna-protetika

Opšta bolnica Alfa Medic

Beograd, Palilula, Osmana Đikića 3 +381 11 7858888
ZUBNA PROTETIKA.
Stomatološka protetika.
Sve vrste krunica, mostova i proteza od različitih materijala.
stomatoloska-ordinacija-panakeia-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Panakeia

Beograd, Banovo brdo, Praška 28 +381 11 3544481
ZUBNA PROTETIKA.
Protetika, Fiksna (metalo keramika i bezmetalna keramika), Mobilna (skeletiranje i pločaste proteze), Kombinovani radovi (kombinacije predhodno opisanih fiksnih i mobilnih radova), Protetika na implantatima (videti implantologiju)
stomatoloska-ordinacija-moj-zubar-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Moj Zubar

Beograd, Bežanijska Kosa, Nedeljka Gvozdenovića 39 +381 11 6128411
ZUBNA PROTETIKA, STOMATOLOŠKA PROTETIKA.
Zubne proteze, Kad pacijentu nedostaje veći deo zuba jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza.
Stomatoloska protetika zubna protezazubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lep i prirodan izgled.
Zubne proteze mogu biti totalne i parcijalne.
Totalna proteza se koristi kada je u usnoj šupljini preostalo tek nekoliko zuba ili je prisutan potpuni nedostatak.
Parcijalna proteza se koristi kad pacijentu nedostaje manji broj zuba i tada se postavljaju izmedju postojećih zuba
stomatoloska-ordinacija-vanadent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija VANADENT

Beograd, Bežanijska Kosa, Partizanske avijacije 25 +381 11 2284599
ZUBNA PROTETIKA, Stomatološka protetika.
Metalokeramičke krunice i mostovi, Predstavljaju nadoknade koje se cementiraju trajno na zube nosače.Osnovu čine legure metala ili zlata, koja je obložena keramikom i nadoknađuje jedan ili više nedostajućih zuba.
Naš zubotehnički tim nam omogućava da Vam pružimo izuzetan kvalitet i prirodnost Vaših novih zuba.
Protetika, Bezmetalne krunice.
Nadoknade od keramike u celini koje pružaju najviši efekat prirodnosti zuba.
Totalne i parcijalne proteze.
Totalne i parcijalne proteze su mobilne protetske nadoknade koje nadoknađuju veći broj zuba, u slučajevima kada se nedostatak ne može nadoknaditi mostovima.
Parcijalne proteze mogu biti akrilatne sa žičanim kukicama, koje spadaju u privremene protetske radove i skeletirane koje, zahvaljujući kombinovanju sa fiksnim radovima i specijalnim nevidljivim veznim elementima, omogućavaju da Vaša estetika i komfor u ustima budu na visokom nivou.
dental-aesthetic-studio-zubna-protetika

Dental Aesthetic Studio

Beograd, Bežanijska Kosa, Partizanske avijacije 30 +381 64 3110014
ZUBNA PROTETIKA, Protetika.
Kada je reč o protetici, potrebno je istaći da se ona može biti fiksna ili mobilna.
Fiksna i mobilna protetika se bave nadomeštanjem izgubljenih zuba i mekih dijelova usne duplje putem proteza, krunica, mostova, itd.
Fiksna protetika označava one elemente koji se trajno ugrađuju u vilicu i koji se ne mogu izvaditi.
Mobilna protetika se radi u slučajevima kada fiksna protetika nije moguća i odnosi se na elemente koji nisu fiksno smešteni u vilicu već se mogu po potrebi i izvaditi.
stomatoloska-ordinacija-mitrovic-dent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Mitrović dent

Beograd, Savski venac, Savska 13 +381 11 6656465
ZUBNA PROTETIKA, Protetika zuba.
Izgubljeni zubi s nadoknadjuju fiksnom protetikom (krunice i mostovi), mobilnom protetikom (proteze) i kombinovanom protetikom (fiksni i mobilni radovi i implantati).
Nadoknada prednjih zuba bitna je ne samo iz estetskih razloga već i zbog fonetike i pravilnog odgrizanja hrane, dok je nadoknada bočnih zuba važna ne samo zbog pravilnog usitnjavanja i mlevenja hrane, već i zbog stabilnosti i pravilnog funkcionisanja čitave donje trećine lica i vilice.
stomatoloska-ordinacija-moraca-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija MORAČA

Beograd, Banovo brdo, Blagoja Parovića 144 +381 11 3541157
ZUBNA PROTETIKA, Stomatološka protetika.
Porcelanske fasete - veniri
stomatoloska-ordinacija-dr-crnogorac-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija Dr Crnogorac

Beograd, Banovo brdo, Požeška 148a +381 62 226383
ZUBNA PROTETIKA.
STOMATOLOŠKA PROTETIKA.
stomatoloska-ordiancija-caninus-zubna-protetika

Stomatološka ordiancija CANINUS

Beograd, Žarkovo, Vodovodska 67 +381 11 2390945
ZUBNA PROTETIKA.
Usluge iz stomatološke protetike na profesionalnom nivou uz konsultaciju profesora specijaliste protetike, ova ordinacija sa uspehom pruža više od 20 godina.
stomatoloska-ordinacija-sanjadent-zubna-protetika

Stomatološka ordinacija SanjaDent

Beograd, Cerak, Ratka Mitrovića 151 +381 11 2362802
ZUBNA PROTETIKA, U našoj ordinaciji možete dobiti sve vrste protetskih radova: – metalokeramikčke krunice i mostovi zubar, – bezmetalne krunice i mostovi, – totalne proteze, – parcijalne protezeskeletirane proteze.
Na sve radove imate garanciju jer smo sigurni u visoki standard izrađenih nadoknada i na kvalitet materijala koji koristimo.
Zubna protetika-2
Zubna protetika je deo stomatologije koji se bavi rešavanjem problema krezubosti, bezubosti gornje i donje vilice i drugim problemima u vezi sa fizičkim oštećenjima zuba. Problemi koje leči zubna protetika nisu samo estetske prirode, već su to i problemi funkcionalne prirode jer svako oštećenje i nedostatak zuba otežava njihovu osnovnu funkciju a to je žvakanje i ustinjavanje hrane. Zubna protetika se praktikuje u stomatološkim ordinacijama a njome se bave doktori stomatologije. Problemi koje rešava zubna protetika vezani su i za starosno doba, odnosno bez obzira na to da li su u mladosti imali zdrave i jake zube, mnoge osobe u starijem životnom dobu počinju da imaju probleme sa zubima koji su prouzrokovani raznim faktorima. Gubitak zuba značajno utiče i na samopuzdanje naročito ako je reč o prednjim zubima od jedinice do petice. U zubnoj protetici se koriste različite metode lečenja. Materijali koji se koriste u zubnoj protetici se vremenom menjaju i osavremenjuju, tako da se tehnike u zubnoj protetici takođe menjaju. Iz prakse se izbacuju materijali koji su u praksi pokazali neke nedostatke i oni se zamenjuju novim materijalima sa boljim karakteristikama. Cilj tehika koje se primenjuju u zubnoj protetici je da rezultat, to jest zubi izgledaju što lepše, ali da pri tom izgledaju prirodno a da su napravljeni od materijala koji su dovoljno čvrsti i izdržljivi kako bi trajali što duže. U zubnu protetiku možemo ubrojati sledeće tehnike odnosno postupke rešavanja problema vezanih za oštećenja zuba: ugradnja raznih vrsta parcijalnih ili totalnih proteza, ugradnja raznih vrsta krunica (od različitih materijala), ugradnja keramičkih faseta, ugradnja mostova. Postupci koji se koriste u savremenoj zubnoj protetici treba da dovedu do rezultata da se pacijent oseća komforno, da ne oseća nelagodnost ni u jednoj situaciji. Stoga svi elementi treba da budu urađeni veoma precizno. Estetski momenat je ono što pacijent prvo primeti i u čemu nalazi primarno zadovoljstvo ako je postupak pravilno i kvalitetno urađen. Lepi su oni zubi koji izgledaju prirodno, a to je upravo ono čemu se teži: da veličina zuba bude adekvatna, da boja bude bela ali da izgleda prirodno i da oblik zuba bude adekvatan i da što više podseća na prirodne zube. Nije dobro kada se odmah vidi da su zubi veštački, a to se dešava kada rezultat u zubnoj protetici odudara od prirodnog izgleda zuba. Takvi zubi mogu biti veći nego prirodni, suviše pravilnog oblika, suviše ravni i ako su na sve to i previše beli, onda se odmah vidi da su zubi veštački. Zato se u savremenoj zubnoj protetici najviše ceni da rezultat bude što prirodniji, odnosno da zubi ne izgledaju previše savršeno jer to je neprirodno. Zubna protetika ima za cilj da nam vrati lep osmeh koji smo vremenom ili zbog raznih problema i uzročnika izgubili, ili da nam podari osmeh kakav nikad nismo ni imali. Lepi zubi nam daju samopuzdanje i u nama bude želju da se smejemo.
Back to Top